De ce restaurantele pentru familie sunt profitabile și ce nu ar trebui să lipsească din acestea

Restaurantele pentru familii sunt acele restaurante care servesc mâncare relativ simplă la prețuri rezonabile și întâmpină atât copiii, cât și adulții. Publicul țintă pentru acestea îl reprezintă în special părinții, dar plaja se poate lărgi în funcție de conceptul pe care îl creezi pentru afacere.

Studiul făcut de Technomic arată câteva statistici interesante legate de piața restaurantelor focalizate pe familii. Aici sunt cele mai importante informații de care ar trebui să ții cont:

  • 45% din milenialii americani mănâncă la acest gen de restaurante măcar o dată pe săptămână
  • 69% dintre consumatori spun că probabil că vor vizita acest tip de restaurante atunci când își vor dori o masă la un preț accesibil
  • 50% dintre mame și 34% dintre tați spun că jucăriile și jocurile pentru copii sunt binevenite în acest gen de localuri
  • 56% dintre părinți spun că dau o importanță masivă opțiunilor de mâncare sănătoasă pentru copii
  • 61% dintre consumatori ar plăti mai mult pentru articolele descrise ca fiind ,,proaspete"

Restaurantele nișate pe familii sunt unele dintre cele mai profitabile afaceri din HoReCa. Clienții vin, de obicei, în grupuri, astfel comanda va fi una mare. Acestea au un grad mare de loializare a clientelei, dacă experiența pe care o livrezi este una plăcută și potrivită pentru nevoile acestui grup.

Ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a crea o atmosferă plăcută, bazată pe nevoile clientelei restaurantelor de familie. Sfaturi practice care te vor ajuta să deschizi o afacere cu acest profil, să îți schimbi strategia sau să regândești conceptul afacerii tale.

1.Creează un meniu potrivit atât pentru părinți, cât și pentru copii

Părinții vor căuta întotdeauna calitate, varietate de ingrediente și echilibru în mesele copiilor. Asigură-te că meniul tău acordă importanță sănătății și nutriției copiilor. De la piureuri pentru bebeluși, până la legume tăiate într-un mod amuzant, toate ajută la câștigarea interesului părinților. pavol-stugel-YLNgzGPxnuk-unsplash.jpg

Totodată, unele restaurante de familii oferă porții mai mici pentru specialitățile standard din meniu.

Atenția la aceste detaliile din meniu este crucială. Este important să vedem articolele din meniu din perspectiva unui părinte, atât pentru produsele folosite pentru prepararea mâncării, cât și pentru stabilirea prețurilor.

2.Designul spațiului

Pentru a demonstra că restaurantul tău este unul prietenos pentru copii, este important să ții cont de mai multe detalii specifice.

Unii părinți vor avea nevoie de scaune înalte pentru bebeluși. Mesele trebuie să fie unele largi, ca întreaga familie să se poată simți confortabil la cină. Farfuriile și paharele din carton sau plastic ar trebui să fie indispensabile. Bavete de hartie, totodată, sunt importante.

Totodată, articolele de mobilier trebuie gândite pentru a fi cât mai sigure pentru cei mici. Asigură protecție împotriva marginilor ascuțite sau a colțurilor mobilierului. Obiectele rotunde, fără margini abrupte, sunt recomandate în genul acesta de spații.

Toate aceste detalii contează în oferirea confortului necesar pentru părinți și copii.

3.Evenimentele pentru familie și copii

Conturarea imaginii de restaurant prietenos cu familiile cu copii se face și prin evenimentele dedicate copiilor și părinților. mana5280-ecupcqEhZbo-unsplash (1).jpg

Genul de activități care creează memorii de familii devin din ce în ce mai căutate. De la teatru de păpuși până la workshop-uri creative pentru părinți și copii, toate aceste evenimente ajută la loializarea clientelei.

Dacă redai o experiență plăcută și memorabilă pentru cei mici, cu siguranță părinții vor alege din nou și din nou localul tău!

4.Discounturi și oferte speciale

Ofertele de preț și bonusurile sunt unele dintre cele mai folosite unelte de marketing, mai ales în industria restaurantelor.

A crea oferte speciale pentru familiile cu copii este un mod bun de a atrage clientelă nouă, dar și de a defini conceptul restaurantului tău. Totodată, a oferi copiilor cadouri precum jucării este o altă modalitate de a câștiga atât inimile copiilor, cât și ale părinților:)

De ce trebuie să mai ții cont?

  • Creează un spațiu gândit pentru copii. În acest fel, pot arde energia înainte și după masă.
  • Oferă WiFi gratuit
  • Folosește promovarea pe Social Media pentru a atrage clienți din nișa de părinți
  • Ascultă-ți clienții. Întreabă-i despre cât de prietenos cu copii este restaurantul tău sau care sunt lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățești.
  • Asigură-te că personalul este pregătit să întâmpine familii și să lucreze cu copii

Folosește metode inteligente de comandare

Comandarea de pe smartphone în interiorul restaurantului devine o opțiune din ce în ce mai folosită de către clienți. Vizualizarea meniului, chemarea clientului din aplicație și vizualizarea notei în timp real sunt principalele funcții pe care Menoo le oferă clienților tăi. Personalul și managementul beneficiază de un întreg sistem de gestiune a comenzilor și editare a meniului. dgcxvxcv.jpg

Comandare rapidă și exactă? Ne dorim ca Menoo să devină principala ta unealtă în interacțiunea cu clienții. Îți oferim o lună de testare gratuită a funcției noastre Premium, aici găsești întreaga noastră gamă de facilități.

GANDURI FINALE.png

Restaurantele pentru familii nu sunt ușor de gestionat, ele necesită efort pentru crearea unei imagini specifice și atragerea de noi clienți. Totuși, ele reprezintă unele dintre cele mai profitabile afaceri din sectorul HoReCa. Dacă iți dorești să creezi genul acesta de afacere, sfaturile de mai sus reprezintă un mod bun de a începe.

Ai nevoie de ajutor?
Dacă ai nevoie de ajutor, lasă-ne telefonul sau adresa ta de email și te contactăm noi!